Netherlands

Persoonlijke lening. Leenservicenederland nl

Een lening verstrekken

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een aflopende lening. U ontvangt het geld in een keer op uw rekening. U betaalt maandelijks een vast bedrag. Bij een persoonlijke lening weet u vooraf exact hoeveel u leent en wanneer u de lening helemaal heeft terugbetaald. Een persoonlijke lening biedt uitkomst als u eenmalig een groot bedrag nodig heeft, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe auto.

Wanneer moet de persoonlijke lening zijn terugbetaald?

U moet de lening terugbetaald hebben voor u 74 jaar bent.

Rente

De rente staat vast gedurende de looptijd en verandert dus niet. U weet vooraf precies wat de looptijd van de lening is en wanneer u de lening heeft terugbetaald. Zie ook het overzicht van de rentepercentages.

Hoe betaalt u terug?

Voor uitbetaling van uw lening en voor de incasso van de maandelijks verschuldigde termijnbedragen is een betaalrekening bij een Nederlandse bankinstelling verplicht. U betaalt elke maand een vast bedrag via automatische incasso. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit terugbetaling(aflossing). Opnames zijn niet mogelijk.

Zijn er kosten aan verbonden als u meer terugbetaalt?

U kunt de persoolijke lening gedeeltelijk of volledig boetevrij extra aflossen

Moet u afsluit- of administratiekosten betalen?

Nee, dergelijke kosten bent u niet verschuldigd.

Hoeveel kunt u lenen?

U kunt minimaal € 5.000 en maximaal € 75.000 lenen. De hoogte van het bedrag voor een persoonlijke lening is afhankelijk van uw inkomen, uw lasten en uw persoonlijke situatie.

Hoelang betaalt u terug?

De looptijd van de persoonlijke lening is minimaal 6 en maximaal 120 maanden. We spreken in overleg met u af hoe lang u wilt terugbetalen. Als u voornemens bent om bijvoorbeeld 5 jaar in de auto te rijden, wilt u niet langer dan 5 jaar terugbetalen.

Na overlijden

Wanneer u (of uw partner) onverhoopt komt de overlijden vindt er geen kwijtschelding van de lening plaats.

Een lening verstrekken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *